Így érheted el a milliós fizetést!

Egy rövidebb, de inspiráló poszttal készültem az Aranytojás Blog fennállásának első évfordulójára, ugyanis holnap lesz egy éve, hogy a legelső cikk megjelent.

A címben is említett egymillió forintos nettó havi fizetés az átlagember számára irreálisan soknak tűnhet, ezért ma annak járok utána, hogy mi szükséges ahhoz, ha valaki mégis szeretne hasonlóan szép eredményt elérni. Hűséges olvasóim már megszokhatták tőlem a különféle számítások alapjára helyezett érvelést – ma is ezt a jól bevált eszközt fogom alkalmazni, és látni fogjuk, hogy ez az összeg csak első ránézésre ennyire meghökkentő.

A kiindulási pont

A modellben tekintsük kezdő fizetésnek a magyar átlagbért, amely jelenleg szinte pontosan nettó 250.000 forint a KSH legfrissebb, 2019. áprilisi információi alapján. Azért használom ezt az adatot, hogy a lehető legtöbb olvasóm érezhesse úgy, hogy az ő élethelyzetére is vonatkoztatható mindaz, amit ebben a cikkben leírok.

A cél elérésére 10, illetve 20 évet adjunk, hogy a türelmetlenebb és türelmesebb olvasók egyaránt kaphassanak egy képet a saját lehetőségeikről. A feladat természetesen az, hogy megtaláljuk azt az éves bérnövekedési arányt, amellyel a futamidő végére kijön a havi egymillió forint.

Az inflációval való bajlódást egészen egyszerűen úgy úszhatjuk meg, hogy a kapott eredményeket majd reáladatokként értelmezzük.

chess-_pixabay.jpg

A számítás

Mivel a nettó egymilliós fizetés pontosan a négyszerese a kezdetinek, egy nagyon egyszerű gyökvonás végén megkapjuk a következő eredményeket:

10 év alatt éves 14,87%-os, 20 év alatt pedig éves 7,18%-os reálbérnövekedés szükséges ahhoz, hogy 250.000 forintról 1.000.000 forintra tornázhassuk fel a havi jövedelmünket! Összehasonlításképpen felidézhetjük, hogy az elmúlt egy évben a reálkeresetek növekedése 6,8%-os volt...

Ne feledjük, hogy a fenti számok reáladatok, azaz a fizetésünk vásárlóértékének kell ennyivel növekednie évente, nem a számszerű (nominális) értékének. Ugyanakkor jól látszik, hogy egyáltalán nem kell emberfeletti erőfeszítéseket tennünk ahhoz, hogy karrierünk során előbb-utóbb elérhessük az egymilliós fizetést. Hiszen ha valaki tavaly csak minimálisan is az átlag felett teljesített, akkor már megugorhatta a 20 éves távon szükséges éves arányt.

És most hogyan tovább?

Elképzelhető, hogy néhányaknak nincs ötletük arra, hogyan növelhetnék a fizetésüket évről évre 7 százalékkal. Az ő kedvükért a közeljövőben fogok érkezni egy összeállítással, melyben adok pár tippet erre is. (Azért nem ma, hogy ne legyen túl hosszú ez a cikk.)

Addig is, kövessétek az Aranytojás Blogot az instagramon is, ahol mostantól szintén aktív leszek!

(Kép forrása: pixabay.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://aranytojas.blog.hu/api/trackback/id/tr4214987440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ARANYTOJÁS

Friss topikok

süti beállítások módosítása