Miért hoztam létre az Aranytojás blogot?

Kedves Leendő Olvasóm!

Talán te is észrevetted már, hogy kevés dolog van az életben, amely olyan nagy mértékben igényli a hosszú távú gondolkodást, mint személyes pénzügyeink kezelése. A pénzügyek tipikusan az a terület, ahol a tudatosság óriási előnyökkel jár, ha azonban valaki kevés időt és energiát fordít rá, az jelentősen megnehezítheti a saját életét.

Ennek ellenére a pénzügyek témája rendkívül kevés figyelmet kap manapság, sőt a legtöbb társaságban már-már tabunak számít. Pedig ahhoz, hogy életünknek ezt a részét rendbe tehessük (és úgy vélem, a mi kis hazánkban bizony van hova fejlődni), mindenképp érdemes beszélnünk róla.

Ezzel a céllal jött létre az Aranytojás blog.

Ahogy az élet összes többi területén, itt is igaz: ha célokat tűzöl ki magad elé, és rendszeresen teszel azért, hogy megvalósuljanak, akkor haladni fogsz feléjük. Ha azonban kiengeded a kezedből az irányítást, és csak sodródsz az árral, akkor előbb-utóbb valószínűleg azt fogod tapasztalni, hogy nem haladtál semerre, vagy ha igen, akkor legfeljebb visszafelé. Az előbbi kétségtelenül jobb az utóbbinál, ezért különösen fontosnak tartom, hogy céltudatosan viselkedjünk a pénzügyeinket (is) illetően.

Milyen célokat lehet kitűzni a pénzügyek területén?

Nagyon sokfélét! A célod lehet egyszerűen annyi, hogy "kézben tartsd" pénzügyeidet. Lehet az is, hogy minden adósságodat kifizesd, ha számodra ez jelentene nagy megkönnyebbülést. Lehet akár az, hogy rendelkezz több hónapra elegendő biztonsági tartalékkal. De választhatod azt a célt is, hogy akkora vagyont halmozz fel, amelynek pusztán a hozamaiból megélsz – ezt az állapotot nevezik anyagi függetlenségnek. Állítom, hogy ezek a célok mindenki számára elérhetőek.

Hogy mennyi időre lesz szükséged?

Ez attól függ, melyik a te célod! Meggyőződésem, hogy kis tudatossággal néhány hónap alatt kialakíthatod a megfelelő szokásokat, amelyeket alkalmazva egész életed során tudni fogsz jól bánni a pénzzel.

Ha azt szeretnéd elérni, hogy legyen fél évre elegendő megtakarításod – nos, ez már évekig is eltarthat...

És végül, ha az anyagi függetlenség elérése a te célod, akkor valószínűleg több évtizedes, komoly munka vár rád. Én mindenesetre itt leszek, és ha tudok, segítek!

Mire számíthatsz tőlem?

Eleinte heti egy cikket fogok írni a fent említett témákban. Ezeket minden kedden reggel 8-kor teszem majd közzé itt, a blogon. A közeljövőben várható a Facebook- és Instagram oldal, majd rövidesen a YouTube csatorna is, szépen sorban. A cikkek alatti kommentekre természetesen szívesen válaszolok majd, úgyhogy jelezz vissza és kérdezz bátran!

Köszönöm, ha velem tartasz!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranytojas.blog.hu/api/trackback/id/tr3314152063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ARANYTOJÁS

Friss topikok

süti beállítások módosítása