Mi a gazdagok egyetlen titka?

Amikor elindítottam a blogot, azon gondolkodtam, milyen elképzelés mentén kezdjek cikkeket írni. Sok különböző ötletem volt, és napról napra egyre több születik, mégis úgy éreztem, hogy jó lenne kialakítani valamilyen logikus rendszert ahelyett, hogy csupán megérzésekre hagyatkoznék.

Ezért végül arra jutottam, hogy az elején szeretném lefektetni az alapokat, amelyekre aztán később építkezhetünk. Így azok számára is teljesen követhető lesz a folyamat, akik még csak most kezdenek megismerkedni a témával.

Kezdjük is tehát az egyik legfontosabb fogalommal, amelyet a címben feltett kérdés (Mi a gazdagok egyetlen titka?) megválaszolásához érdemes tisztáznunk!

Mit jelent a gazdagság?

A gazdagságnak sok jelentése lehet, és valószínűleg én is többféleképpen fogom majd értelmezni ennek a blognak a hasábjain. Mindenesetre most maradjunk az eredeti megoldásnál, mely szerint a gazdagság nagy vagyont jelent. Ha tehát a fenti kérdésre keressük a választ, valójában arra kell rájönnünk, hogyan lehet nagy vagyont felépíteni.

A következő szemléletes példát egy könyvben olvastam:

Képzeljük el, hogy a kasszánk egy medence!

A medencébe felülről folyik a víz, alul pedig kifolyik belőle. A beérkező víz jelképezi a bevételeinket, a távozó víz pedig a kiadásainkat. A medencében lévő víztömeg a vagyonunk. Akkor emelkedik egyre magasabbra a vízszint, ha több víz érkezik felülről, mint amennyi alul kifolyik. Hasonlóképpen, vagyonunkat is úgy növelhetjük, ha minél több helyről minél több bevétel érkezik a kasszánkba, miközben minél kevesebbet költünk el belőle.

Mi tehát a gazdagok egyetlen titka?

A meggazdagodás egyetlen titka ez: költs mindig kevesebbet annál, amennyit megkerestél!

Ilyen egyszerű az egész. Ha ezt az egy szabályt betartod életed hátralévő részében, akkor tulajdonképpen egyenes úton haladsz a gazdagság felé. Bármennyire is kézenfekvőnek tűnik, ennél nagyobb bölcsességet már valószínűleg nem fogsz hallani...

És mihez kezdjünk most?

Talán számodra is ismerős az a jelenség, amikor egy ember bevételei és kiadásai pontosan megegyeznek minden hónapban, tehát semennyi pénzt nem tud félretenni, pedig elképzelhető, hogy tisztában van a fenti szabállyal.

Ha esetleg te is hasonló kihívással szoktál szembesülni, feltétlenül olvasd el a következő cikket is! A jövő héten ugyanis bemutatom azt a szokást, amellyel te is elérheted, hogy kiadásaid szintje tartósan a bevételeid szintje alatt maradjon, és ezáltal már egészen rövid idő alatt lépéseket tehess a meggazdagodás felé vezető úton.

Köszönöm, hogy velem tartasz!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranytojas.blog.hu/api/trackback/id/tr3914167611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ARANYTOJÁS

Friss topikok

süti beállítások módosítása